Opmerkingen Fietsersbond op:

Voorlopig Ontwerp (VO) van de doorfietsroute (DFR) Utrecht – Hilversum

Vriendelijk dank voor de mogelijkheid om te reageren op het Voorlopig Ontwerp (VO) van de doorfietsroute (DFR) Utrecht – Hilversum. We hebben in deze brief een aantal algemene opmerkingen gezet, die op meerdere locaties van toepassing zijn, en een aantal locatie-specifieke opmerkingen. We starten met een paar vragen over het proces.

Proces

We zijn benieuwd of over het VO al contact is geweest met bewoners langs de fietsroute. Hebben zij al wensen kenbaar gemaakt? Dat is met name relevant voor het deel van de route waar bewoners hun auto en soms ook andere spullen parkeren in de berm tussen de rijbaan en het fietspad, in Groenekan en Maartensdijk. Zij zullen zich realiseren dat ze met hun voertuig soms deels op het fietspad staan, omdat de berm niet breed genoeg is om te parkeren. Hoe kijken zij daar tegenaan?

In De Bilt waren in een eerder stadium 3 tracés in scope; één door de weilanden ten westen van de N417, één (bestaand) tracé langs de N417 en één (bestaand) tracé tussen de woonkernen aan de oostzijde van de A27. In het VO is het tracé langs de N417 uitgewerkt. Is deze keuze definitief?

Het volledige rapport kunt u downloaden Reactie op het Voorlopig Ontwerp (VO) van de doorfietsroute (DFR) Utrecht – Hilversum.

Categorieën