uitvoeringsovereenkomst ondertekend

doorfietsroute Amersfoort – Hilversum

Een mooi resultaat van samenwerking tussen gemeenten en provincies

Geachte Gedeputeerden en Wethouders,

Hierbij reageren wij op de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst voor de doorfietsroute (Dfr) Amersfoort – Hilversum.

Allereerst is de ondertekening een felicitatie aan allen waard. Een mooi resultaat van samenwerking tussen gemeenten en provincies, waarbij de som meer is dan de afzonderlijke delen. Hier kan iets moois ontstaan ter bevordering van het regionale en lokale fietsverkeer.

Ook dank aan de betrokken ambtenaren van provincies en gemeenten en voor de samenwerking met diverse lokale en provinciale vertegenwoordigers van de Fietsersbond.

De ontwerpnota zien wij als een evenwichtige basis voor de aanstaande uitwerking en uitvoeringsfase. Ook dan is de ketting zo sterk als de zwakste schakel. Wij gaan ervan uit dat de gesmede bestuurlijke samenwerking iedere afzonderlijke gemeente zal inspireren om de doelen van de ontwerpnota te realiseren. En dat gemeenten en provincies elkaar daarbij zullen ondersteunen en stimuleren.

Per wegbeheerder zien wij mede op grond van de ontwerpnota de volgende speciale aandachtspunten:

  • Hilversum: ontwikkeling van de “laatste kilometer” naar het station.
  • Baarn: in de huidige situatie diverse knelpunten; met de plannen mooie verbeteringen te realiseren. Daarmee ook het oplossen van enkele bestaande urgente veiligheidsknelpunten .
  • Soest: een doeltreffende vermindering van het sluipverkeer op de A.P. Hilhorstweg en snelheidsreductie voor het autoverkeer.
  • Amersfoort: mooi de Birkt als fietsstraat en daarnaast de lokaal geprogrammeerde doorsteek van de Nijverheidsweg-noord naar de A.P. Hilhorstweg.
  • Provincie Utrecht: fietsontwerp voor de Escherrotonde en Amsterdamsestraatweg plus de overall aansturing.

Wij wensen gemeenten en provincies succes en voortvarendheid met de uitvoering. Wij zullen deze vervolgfase met belangstelling volgen en onze kennis en betrokkenheid gaarne inbrengen.

Met vriendelijke groeten,

Categorieën